Strona główna arrow Talony Towarowe arrow Kaczka nadziana morelami
Kaczka nadziana morelami
Autor : Dorota Batycka - Zagórzany

Składniki :

  • 1 kaczka
  • 1 filet drobiowy
  • 1 op. moreli firmy Ziołopex
  • 1 marchew, 1 cebula
  • olej, majeranek ,”Jarzynka”, pieprz

Wykonanie :

Kaczkę natrzeć „Jarzynką” i olejem obsypać majerankiem, pozostawić do następnego dnia.

Nadzienie : morele zalać na kilka minut zimna wodą. Filet opłukać, pokroić drobno. Marchewkę zetrzeć na tarce, cebule pokroić. Połączyć filet, marchewkę, cebulę, doprawić do smaku „Jarzynką” i pieprzem, wyrobić. Dodać odcedzone morele i tym nadziać kaczkę, spiąć wykałaczkami, włożyć do rękawa foliowego, wyłożyć na brytfannę wypełnioną wodą. Piec ok. 3 godz. w temp. 200˚C. Gdy woda wyparuje  uzupełnić.


KONTAKT Z NAMI

38-300 Gorlice, ul. 11-go Listopada 48
tel./fax: 018 35 40 791

e-mail: hitpol@hitpol.pl

skype: hitpol.gorlice (godz. 8 - 16)

Jeśli w trakcie współpracy pojawił się problem zobacz,kto pomoże Ci go rozwiązać

ZNAJDŹ NAS NA MAPIE

mapa


 


| Aktualności | Porady Hitpola | Przepisy Hitpola | Dokonania Hitpola | Talony Towarowe | Hitpol dla dzieci | Talony hitpola |

Wszelkie prawa zastrzeżone © HITPOL 2008