Strona główna arrow Talony Towarowe arrow Pieczona wieprzowina z suszonymi owocami
Pieczona wieprzowina z suszonymi owocami
Autor : Anna Sajdak – Jedlicze

Składniki :

  • 2 saszetki kaszy
  • 0,5 kg wieprzowiny bez kości
  • 1 łyżka stołowa oleju
  • sól, pieprz
  • 175 g suszonych śliwek
  • 100 g suszonych moreli
  • 1 duża grubo posiekana cebula
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 15 g masła, 1 chrupiące, winne jabłka

Wykonanie :

Rozgrzać piekarnik do temp. 220˚C, włożyć część śliwek do naciętego w środku mięsa, umieścić mięso w naczyniu, posmarować je olejem, natrzeć solą oraz pieprzem, piec ok. 30 min. Pozostałe śliwki i morele wymieszać w misce wraz z tymiankiem i cebulą. Do smaku doprawić solą i pieprzem. Wyjąć mięso z piekarnika, obłożyć owocami i piec w 150˚C od czasu do czasu polewając je wodą z owoców. Na sam koniec pieczenia mięso obłożyć jabłkami. Podawać gorące z kaszą.


KONTAKT Z NAMI

38-300 Gorlice, ul. 11-go Listopada 48
tel./fax: 018 35 40 791

e-mail: hitpol@hitpol.pl

skype: hitpol.gorlice (godz. 8 - 16)

Jeśli w trakcie współpracy pojawił się problem zobacz,kto pomoże Ci go rozwiązać

ZNAJDŹ NAS NA MAPIE

mapa


 


| Aktualności | Porady Hitpola | Przepisy Hitpola | Dokonania Hitpola | Talony Towarowe | Hitpol dla dzieci | Talony hitpola |

Wszelkie prawa zastrzeżone © HITPOL 2008