Strona główna arrow Przepisy Hitpola arrow Dania główne arrow Cordon bleu z warzywami
Cordon bleu z warzywami
Autor : Janina Jędrusiak Turza

Składniki :

  • 4 plastry sera ementaler Hochland
  • 4 duże kotlety cielęce
  • sól, pieprz
  • 4 plastry gotowanej szynki
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 2 jajka
  • 12 dag mąki
  • 4 łyżki oleju
  • po 30 dag groszku i marchwi
  • 2 łyżki masła

Wykonanie :

W każdym kotlecie naciąć kieszonkę, mięso osuszyć, natrzeć niewielką ilością soli i pieprzu. Do kieszeni każdego kotleta włożyć po jednym plastrze szynki i sera, spiąć wykałaczką. Kotlety obtoczyć w mące i rozmąconym jajku i bułce tartej. Rozgrzać olej na patelni i smażyć kotlety przez 5-6 min. z każdej strony. Oczyścić warzywa, marchew pokroić w cienkie plasterki, łącznie z groszkiem blanszować, odcedzić. Dodać masło i delikatnie wymieszać. Kotlety podawać z warzywami i ziemniakami. Jako nadzienie można użyć surowej szynki lub serka gouda Hochland w pasterkach, lub grzybów.

dania_s

KONTAKT Z NAMI

38-300 Gorlice, ul. 11-go Listopada 48
tel./fax: 018 35 40 791

e-mail: hitpol@hitpol.pl

skype: hitpol.gorlice (godz. 8 - 16)

Jeśli w trakcie współpracy pojawił się problem zobacz,kto pomoże Ci go rozwiązać

ZNAJDŹ NAS NA MAPIE

mapa


 


| Aktualności | Porady Hitpola | Przepisy Hitpola | Dokonania Hitpola | Talony Towarowe | Hitpol dla dzieci | Talony hitpola |

Wszelkie prawa zastrzeżone © HITPOL 2008